• Voor 21.00 besteld (werkdagen), morgen in huis | Gratis verzending vanaf €40,-
  • GRATIS VERZENDING op alle producten

Lente- en zomer trends 2021: Duurzaam en puur

Door Rutger van Bamboosa Op March 29, 2021

Of we deze zomer naar verre oorden mogen en kunnen reizen is nog maar de vraag, maar de drang om te gaan is groter dan ooit. En dat zien we terug in de lente- en zomertrends van 2021. De catwalks laten dit jaar optimisme zien, met lichte en luchtige ontwerpen. Na een pandemie die nu al meer dan een jaar duurt lijkt ‘puurheid’ het devies. Het idee dat we beter voor de wereld moeten zorgen komt terug in de mode van komend seizoen. Maar hoe zien we dat dan terug? Bijvoorbeeld door de kleuren, pastelkleuren en basiskleuren als wit en beige voeren de boventoon.

Terug naar normaal 

Ook komt de jeans weer helemaal terug (was die weg eigenlijk?). We gaan dus back to basic. We willen duidelijk weer terug naar normaal. Kwaliteit van de kleding is belangrijk. Duurzaamheid voert de boventoon. Zo is het helemaal niet gek om dit jaar oude kleren van je ouders of opa en oma uit de kast te toveren en op te knappen. Vooral kleding uit de 70’s doet het goed aankomende lente en zomer. Deze kleding kun je natuurlijk ook vinden in vintage winkels. 

Handwerk 

Er wordt ingezoomd op de details van het maken van de kleding die we dragen en we zien daarom ook veel handwerk terug in de zomermode van 2021. Denk aan een kanten kraag, of een handgeweven vest. 

Casual

De tijd dat je in een driedelig pak op je werk verscheen ligt als een tijdje achter ons. Nu veel mensen een jaar lang thuis hebben gewerkt heeft de mode zich daarnaar gevormd. De mannenmode bestaat dit jaar uit casual kleding. Hoodies, simpele lichte overhemden, over overshirts, schoenen zonder veters (chelsea boots). Allemaal kleding zonder poespas. Zelfs de pantalon mag lekker casual zijn. 

Duurzame sokken  

In je chelsea boots draag je sokken van Bamboosa. Duurzame sokken die gemaakt zijn van bamboevezel. Deze pure sokken ademen goed zodat transpiratie wordt voorkomen. Daarbij is bamboevezel heel duurzaam, bamboe groeit namelijk heel snel. Voor het produceren van de Bamboosasokken wordt samengewerkt met eerlijke en duurzame leveranciers. Bovendien wordt er bij elke aankoop van een paar bamboesokken ook een paar sokken aan iemand gegeven die het hard nodig heeft. De Bamboosa sokken passen dus helemaal in het modebeeld van dit jaar dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. 


Wijde kleding

De kleding die we aankomend seizoen dragen moet dus duurzaam zijn en vooral lekker zitten. Daarom zien we ook veel wijde kleding terug. Broeken met grote wijde pijpen, voor zowel mannen als vrouwen, maar ook loszittende pakken zijn dit jaar een trend. 


Het leven draait niet om zoveel mogelijk dingen kunnen kopen, dure auto’s, steeds weer nieuwe kleren die je na een paar keer dragen weer weggooit. Het leven draait om het kunnen eten, voelen, liefhebben, je veilig voelen, het creëren van herinneringen, vriendschappen. 

Terug naar de essentie

De pandemie drukte ons afgelopen jaar ineens met het neus op de feiten. Wat heeft een perfect maatpak voor zin, als er niemand is die ernaar kan kijken? Heb je een andere kijk op je collega nu je hem vaker in zijn hoodie ziet? Of is hij nog steeds die ene leuke collega waar je zo goed mee op kunt schieten? Dit jaar gaan we terug naar de essentie. Geen strakke oncomfortabele jurken en maatpakken maar kleding met puur handwerk, een wijd pak en duurzame sokken. Pure kleding van hoge kwaliteit die comfortabel aanvoelt. Back to basic en hopelijk ook snel weer terug naar normaal. 

TERUG NAAR BOVEN